Els Mossos desmenteixen la defensa de Marcel Vivet

La policia diu que l'agressió a un agent no ha portat dues persones a judicis pels mateixos fets

Aquest dijous, l’organització Alerta Solidària denunciava que una agressió que va acabar en un agent dels Mossos d’Esquadra lesionat en una manifestació, havia portat a judici a dues persones pels mateixos fets. Així, Alerta Solidària argumentava la duplicitat del cas del Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per l’Audiència de Barcelona, amb un altre cas, el de l’Adrià, un altre jove que el 2018 es va manifestar contra el sindicat policial Jusapol.

De fet, l’advocat de Vivet, Xavier Monge, va afirmar que al seu client “se l’acusa en el mateix moment, al mateix lloc, en el mateix dia de colpejar amb un pal de bandera al canell de l’agent 18784”. L’advocat va afegir que els Mossos van iniciar a partir d’una minuta de la Brigada Mòbil dues investigacions “en paral·lel” contra dues persones pels mateixos fets, afirmant que “les diligències van ser instruïdes pels mateixos agents del cos. Tant el Marcel com l’Adrià van tenir com a instructor l’agent 9624 i com a secretari el 17676”, qualificant el cas de “pràctica corrupta” i que “és impossible que sigui fruit d’un error” assegurant que els agents implicats eren coneixedors de la duplicitat.

Davant aquestes afirmacions, el cos de Mossos d’Esquadra han fet públic un comunicat en el qual afirmen que “en cap cas atribueix els mateixos fets a dues persones diferents”. Els Mossos asseguren que a la manifestació del 29 de setembre del 2018 a Barcelona “un dels agents agredits de l’Àrea de Brigada Mòbil que va rebre diversos cops de pal va veure clarament un dels atacants i va relatar els fets en una minuta policial on explicava que un dels cops li havia impactat al canell”. El comunicat segueix dient que “la Unitat d’Investigació de la Comissaria General d’Informació, encarregada d’instruir el cas, un cop comprovades les imatges del moment dels fets va identificar una segona persona que havia donat cops al casc del mateix agent”.

Els Mossos asseguren que “arran d’això es van instruir per separat dues causes, una amb la minuta original contra qui li havia fet el cop al canell i, una segona, on hi consta una còpia de la minuta que pertany a l’anterior causa esmentada i que correspon al mateix moment dels fets. S’Informa d’aquests extrems i procediment al jutge en diligències”. El comunicat de la policia acaba dient que “les gestions per identificar els dos presumptes autors que segons les imatges agredeixen l’agent les efectua la Unitat d’Investigació encarregada del cas a través de diligències policials”.

(Visited 487 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Els Mossos desmenteixen la defensa de Marcel Vivet”

  1. Y que dice el TRAPERO, sobre estos hechos, ya que él, es el Jefe,
    Y se debe de mojar, o el TRAPERO, nunca se moja y por eso se salva
    NO COMMENT

    Respon

Feu un comentari