Els bisbes catalans també estan a favor dels indults

Afirmen estar convençuts "de la força que tenen el diàleg i les mesures de gràcia"

Els bisbes de la província eclesiàstica Tarraconense i de la província eclesiàstica de Barcelona també es posicionen a faver dels indults que vol atorgar el president del govern central, Pedro Sánchez, als líders independentistes que es troben complint penes de presó. En un comunicat fet públic aquest dijous, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense al Seminari Conciliar de Barcelona, els bisbes defensen “la força del diàleg i les mesures de gràcia”.

En concret, el comunicat diu que “davant el context social i polític que vivim en aquests moments a Catalunya els bisbes expressen: Com hem afirmat en nombroses ocasions, ens mostrem convençuts de la força que tenen el diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de conflicte”, i que “creiem que l’assoliment d’un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita alguna cosa més que l’aplicació de la llei”.

Els bisbes catalans, però, van més enllà i afirmen que “és per aquest motiu que cal proposar el diàleg sempre com a via efectiva que dona resposta a l’esperança de resoldre divisions. Si el diàleg és seriós, capaç i obert, i si s’admet que dialogar sempre significa renunciar a les pròpies exigències per trobar-se en el camí amb les renúncies de l’altre, hi haurà avenços. A més, avançar tenint sentiments de misericòrdia i perdó sincers, tot respectant la justícia, ajudarà a que els acords que tots esperem s’assoleixin aviat”.

El comunicat de la Conferència Episcopal Tarraconense, que reuneix els bisbes catalans, diu que “cal imaginar una solució satisfactòria que s’allunyi d’actituds inamovibles que no ajuden a construir harmònicament la societat. Serà aleshores quan s’aniran vencent les dificultats i la capacitat de diàleg començarà a aportar possibles solucions”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.