La XAL haurà d’explicar com i quants diners paga a Matthew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera

Ciutadans pregunta a la Diputació de Barcelona perquè no apareixen els honoraris dels tres col·laboradors de Marcela Topor

Mathew Tree, Màrius Serra, Marcela Topor i Hanna Becker, col·laboradora de 'The Weekly Mag', al programa del passat 15 de maig

Després de molts mesos de tenir paralitzat el seu Espai de Transparència, la Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’ens que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, l’acaba d’actualitzar amb les dades dels contractes dels dos darrers trimestres del 2020. Així, s’ha pogut saber que Marcela Topor, l’esposa de Carles Puigdemont, va cobrar 6.000 euros mensuals entre setembre i desembre de l’any passat per dirigir i presentar el programa setmanal en anglès The Weekly Mag. En aquestes informacions noves, però, no hi apareix quants diners cobren tres dels col·laboradors del programa: Matthew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera.  Matthew Tree fa un comentari de llibres i participa a la tertúlia del programa, com també ho fa Màrius Serra, que, cada setmana, planteja un dels seus clàssics concursos enigmàtics per endevinar una paraula. Sergi Cervera copresenta amb Marcela Topor el concurs amb què es tanca el magazine.

Les noves dades que la XAL ha afegit al seu Espai de Transparència van aparèixer pocs dies després que Salvador Tovar, portaveu del grup de Ciutadans a la Diputació de Barcelona, demanés explicacions en el ple d’aquesta institució pel retard en l’actualització d’aquesta informació. Tovar troba a faltar, però, les dades dels contractes amb Tree, Serra i Cervera i, per això, ha plantejat tres preguntes més per saber “la relació contractual que pugui existir entre la XAL o la Diputació de Barcelona amb els senyors Matthew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera com a  col·laboradors habituals del programa The Weekly Mag, els pagadors de les seves col·laboracions i les retribucions de cadascun per cada programa emès”.

Matthew Tree, Màrius Serra i Sergi Cervera intervenen sovint a Catalunya Ràdio i TV3. Tree, que forma part del staff de la revista digital Catalonia Today que edita Marcela Topor, no consta que hagi cobrat res per les intervencions al seu programa. L’única vegada que el seu nom va aparèixer a l’Espai de Transparència de la XAL va ser en les contractacions fetes el primer trimestre del 2019. L’apunt comptable que hi surt diu que va cobrar “màxim 3.300 euros” per les seves aportacions a The Weekly Mag durant el primer semestre d’aquell any.

No consta cap contracte amb Màrius Serra o Sergi Cervera en aquest espai. Màrius Serra ha cobrat 13.200 euros aquesta temporada 2020-2021 per “confecció d’escaletes, textos o guions a l’Espai Enigmàrius d’El matí de Catalunya Ràdio”’ i Sergi Cervera va cobrar 3.600 euros, el 2020, per les seves intervencions com “especialista en humor” o “especialista en entreteniment” al programa Tot es mou, de TV3. Del que han cobrat tots tres per treballar a The Weekly Mag l’únic rastre que hi ha a l’Espai de Transparència de la XAL són els esmentats sis primers mesos de 2019 de Matthew Tree amb la críptica quantitat assenyalada.

(Visited 412 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari