Miquel Iceta apunta que els indults arribaran abans de l’1 d’agost

El ministre de Política Territorial descarta que a la taula de diàleg s'acordin l'amnistia o el referèndum d'autodeterminació

El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta
El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta

El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta

Tot i les discrepàncies que els indults han ocasionat en l’oposició, sembla que el govern central està disposat a tramitar-los durant les setmanes vinents. En una entrevista a RAC 1 el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ha assegurat que estan “a tocar” i que arribaran abans de l’1 d’agost.

“Poden ser en qualsevol moment, però crec que seran abans d’anar-nos-en de vacances. Això depèn del president. Els polítics, fins al primer d’agost, no acabem. Ahir va haver-hi declaracions de la vicepresidenta del Govern [central] dient que poden arribar en poques setmanes. Ho tenim a tocar”, ha afirmat Iceta.

L’assumpte, però, no està previst que es tracti al consell de ministres d’aquest dimarts encara que tampoc es descarta que el president Sánchez pugui comentar alguna cosa al respecte, tal com ha indicat Iceta: “És veritat que, a l’últim moment, es pot portar alguna cosa a la mà. I normalment qui porta coses a les mans és el president o la vicepresidència. No es pot descartar, però no està previst”.

Respecte a la taula de diàleg, Iceta ha deixat clar que “hi ha coses que no es poden acordar”. “Es pot parlar de la immunitat judicial o l’amnistia”, però “no hi ha cap possibilitat que sigui un acord de la taula de diàleg. Quan es diu diàleg vol dir que està disposat a escoltar-ho tot, no a acceptar-ho tot”, ha remarcat, assegurant que és “impossible” que s’acordin l’amnistia o el referèndum d’autodeterminació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides