Quina agència de la Generalitat ha esborrat dos tuits amb pocs minuts de diferència?

L’Institut Català d’Energia (ICAEN). El passat dimecres 3 de juny al seu perfil de twitter, @energiacat, va penjar un missatge sobre les noves tarifes elèctriques que havien entrat en vigor dos dies abans. “Són les 14 h. Si cuines amb energia elèctrica i encara t’has de fer el dinar, ull! Si sumes el menjar i l’electricitat, potser millor dina de restaurant. Vigila la #facturaelèctrica i agafa nous hàbits energètics. #TransicióEnergètics”, s’hi llegia. L’acompanyava de l’adreça del web de l’ICAEN i un infograma amb explicacions sobre les noves tarifes horàries pel consum d’electricitat.

El text va ser rebut amb tota mena de queixes i insults. “Exemple de com pretendre ser útil a la població sense adonar-se que cauen en el ridícul i mostren la seva impotència”, va escriure un usuari de la xarxa. “El que em faltava és que un compte de Twitter del Govern se n’enfoti de la gent i faci befa de l’encariment de les tarifes elèctriques, enviant-nos a menjar al restaurant, perquè és més econòmic. Patètic”, va dir un altre. “El paternalisme del Govern ja ha quedat evident en la gestió de la pandèmia, nefast! Ja ens en sortim prou bé sense les gracietes i controls desmesurats de qui no té sentit comú”, es lamentava un tercer. Més contundent va ser el que es va preguntar “De debò heu tingut els collons de fer aquest tuit?”.

Vist l’escàndol, l’ICAEN va penjar, uns minuts després, un nou tuit en què pretenia justificar l’anterior, i sota el títol de “Aclariments”, resumia en tres punts el que s’havia volgut explicar, a part de passar el mort al govern central: “1. La norma que regula les noves tarifes és estatal. 2. La hipèrbole és un recurs literari basat en l’exageració. S’utilitza també en la publicitat per atraure l’atenció. 3. Mai hem volgut ofendre, sinó conscienciar dels trams de la nova #facturaelèctrica”. Al cap d’una estona aquest tuit també va desaparèixer de la xarxa.

(Visited 435 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Quina agència de la Generalitat ha esborrat dos tuits amb pocs minuts de diferència?”

Feu un comentari