Sánchez i Aragonès se citen aquest juny a la Moncloa

Els presidents afirmen en un comunicat conjunt que han mantingut una conversa telefònica "fluida i productiva"

Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Pedro Sánchez i Pere Aragonès

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, han mantingut una conversa telefònica “fluida i productiva” durant 40 minuts aquest matí, segons el comunicat conjunt publicat per ambdós governs.

Durant la conversa, s’han citat per una trobada en persona al palau de la Moncloa aquest mes de juny, sobre la qual no ha transcendit el dia que se celebrarà. Serà la primera reunió dels dos presidents, que marcarà l’inici de la represa del diàleg entre els governs, aturat durant el darrer any, des que la taula constituïda el febrer del 2020 es va reunir per primera i darrera vegada.

Tots dos expliquen que han constatat que tenen l’objectiu compartit d'”avançar cap a la superació dels reptes comuns mitjançant el diàleg“, i també han coincidit en “la necessitat de guanyar definitivament la batalla al coronavirus i aconseguir la reconstrucció econòmica, amb especial referència als fons Next Generation” de la Unió Europea.

En l’horitzó de la taula de diàleg es planteja, entre altres, el dubte sobre la presència de l’exvicepresident i líder d’ERC Oriol Junqueras, no rebutjada pel govern d’Espanya ni confirmada per l’executiu català, i que podria facilitar-se amb una eventual concessió dels indults que estudia el govern d’Espanya, per a la qual no hi ha un calendari oficial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides