Suïssa remet al Suprem els comptes de Zagatka

El tinent fiscal els havia reclamat per verificar la regularització fiscal de Joan Carles I

Joan Carles I
Joan Carles I

El fiscal suís Yves Bertossa ha enviat el passat 14 de maig al tinent fiscal del Tribunal Suprem Juan Ignacio Campos els moviments del compte bancari de la Fundació Zagatka, que va pagar vols al rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, publica El País citant fonts de la investigació.

Aquests imports van ser objecte de la darrera regularització fiscal de Joan Carles I, presentada aquest mes de febrer, per 4,4 milions d’euros, corresponents als viatges que li va sufragar Zagatka entre els anys 2014 i 2018, després d’haver abdicat.

A partir de la informació remesa per Bertossa, en resposta a una comissió rogatòria tramitada el febrer, el tinent fiscal Campos haurà de determinar si la quantitat declarada es correspon amb els pagaments de Zagatka, una fundació de Álvaro d’Orleans, parent del rei emèrit.

Bertossa ha enviat documents de l’obertura dels comptes de Zagatka a les entitats Credit Suisse i Lombard Odier, i extractes bancaris del període 2014-2018. Álvaro d’Orleans va justificar adduint un ús personal algunes retirades de fons d’aquests comptes bancaris, sobre les quals el tinent fiscal del Suprem vol comprovar si es van destinar a despeses no declarades per Joan Carles I.

El rei emèrit, que va figurar com a tercer beneficiari dels fons que administra Zagatka, va abonar 678.393 euros en una primera regularització, corresponent a un deute tributari pels pagaments rebuts de l’empresari Allen Sanginés-Krause entre els anys 2016 i 2019.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides