Demanen que s’investigui Dalmases per lucrar-se amb les subvencions

Les entitats CATmón i Igman, vinculades al parlamentari, van percebre 1,3 milions d'euros de diners públics

Francesc de Dalmases

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una exposició raonada perquè obri una investigació contra el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Francesc de Dalmases per lucrar-se de subvencions presumptament irregulars que van percebre dues associacions vinculades a la seva persona, CATmón i Igman.

En total, aquestes dues entitats van percebre 1,3 milions d’euros entre el 2014 i el 2016, dels quals, almenys, 224.000 euros van anar a parar al parlamentari, segons els informes policials. El magistrat considera que hi ha indicis raonables de responsabilitat penal contra el parlamentari pels suposats delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i tràfic d’influències.

El jutge manté imputades unes 49 persones pel suposat desviament de fons de la Diputació de Barcelona, quan governava CDC, a diverses organitzacions, algunes de l’òrbita sobiranista, sense que quedin justificats aquests pagaments. En el si d’aquesta causa, apareix Dalmases que, per la seva condició de diputat i, per tant aforat, només pot ser investigat pel TSJC.

A través de Twitter, Dalmases ha denunciat aquest nou pas en la investigació contra ell. “Fa tres anys que un jutge m’investiga de forma prospectiva i fraudulenta”, ha dit, i ha assegurat que la Fiscalia no dona suport a traslladar la causa al TSJC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides