El número 2 del govern Aragonès, un ferm defensor de l’Institut Nova Història

Jordi Puigneró va escriure el pròleg del llibre ‘La gran mentida del mil•leni’ d’aquest centre polèmic i va mostrar la seva convicció que Cristóbal Colón era català i es deia Cristòfor Colom

Jordi Puigneró, futur número 2 del govern de Pere Aragonès, és un ferm convençut que Cristóbal Colón es deia Cristòfor Colom i era català, com assegura Jordi Bilbeny, el director de l’Institut de Nova Història. Puigneró, que ocuparà la vicepresidència del govern i el departament de Polítiques Digitals i Infrastructures, va escriure el pròleg del llibre La gran mentida del mil·leni en el qual Bilbeny donava per segura la catalanitat de Colón.

Puigneró va escriure aquest pròleg l’octubre de 1999 i hi explica que dos anys abans va conèixer Bilbeny a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent. Assegura que, d’entrada, les seves tesis el van deixar atònit però que es va acabar convencent que eren certes. Tant és així que “em vaig dir a mi mateix que l’ajudaria en aquesta tasca esgotadora de difondre la veritable veritat d’aquesta gran mentida que portem anys i panys creient-nos”, segons escriu en aquest text. Afirma, també, que “el que ha descobert Bilbeny és una bomba. Històricament parlant, no hi ha cap altra descoberta que desmunti tantes teories (falses) com ho fa la seva”.

El pròleg acaba aixi: “Ja ho diu la dita : la Història la fan els vencedors. I els segles que van precedir la descoberta d’Amèrica van veure una Castella en auge vers una corona Catalano-Aragonesa en absoluta decadència. Per tant, és fàcilment deduïble que la Història la van fer els espanyols. Un pot pensar que el més senzill per reescriure la Història hauria sigut eliminant tota prova de la Descoberta. Ara bé, amb aquesta opció, Castella, s’hauria quedat sense Història”.

Quan va escriure aquest pròleg, Jordi Puigneró era militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Sis anys després va passar a ser regidor de Sant Cugat del Vallès en representació de Convergència Democràtica de Catalunya i va arribar a ser tinent d’alcalde d’aquest consistori. El 2013 va ser nomenat director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat i el maig del 2018, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública. Al seu pròleg al llibre que defensa la catalanitat de Colom diu que “la meva única intenció amb aquest document és intentar difondre les idees de Bilbeny arreu del planeta aprofitant la meva experiència en les noves tecnologies internàutiques de mega-difusió”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides