Queixes per les dificultats per votar en l’elecció del Síndic de Greuges de Barcelona

Hi ha molts barris que no disposen dels punts d’acompanyament per facilitar les votacions a les persones grans

El dimecres 19 de maig s’acaba el termini per escollir democràticament el nou Síndic de Greuges de Barcelona, càrrec que en els últims deu anys ha ocupat Maria Assumpció Vilà (foto). El procés d’elecció, que va començar el 19 d’abril passat, es fa a través de la plataforma tecnològica Decidim.Barcelona, que ha activat l’Ajuntament per vehicular la participació ciutadana.

Per substituir Maria Assumpció Vilà s’han presentat vuit candidats: Rafael López Zaguirre, Isabel Alonso, Zaida Muxí, Rosa Cañadell, David Bondia, Ramon Nicolau, Jordi Giró i Ricard de la Rosa. De tots ells, els que han presentat més avals d’entitats ciutadanes a les seves candidatures són Ricard de la Rosa, David Bondia i Ramon Nicolau.

Alguns candidats han manifestat el seu descontentament per les dificultats del sistema de votació a través de la plataforma Decidim.Barcelona que, a parer seu, és massa complicat per les persones que no estan habituades al món digital. En especial, la gent gran i la que té menys habilitats tecnològiques pot quedar exclosa d’aquest procés participatiu, malgrat que tingui voluntat de votar.

Precisament, per facilitar les votacions -que són únicament telemàtiques-, l’Ajuntament ha instal·lat cinc punts d’acompanyament, on als veïns que hi vagin se’ls ajuda a emetre el seu vot. Aquests punts estan ubicats a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, BIT Habitat, Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, Torre Jussana i l’Ateneu de Fabricació de les Corts, en cinc districtes de la ciutat.

Però aquest nombre de punts físics també es considera totalment insuficient. I és que hi ha barris molt poblats de Barcelona, com el Raval, Sants, Poblenou, Esquerra de l’Eixample o Gòtic que no tenen a l’abast cap punt de votació.

La campanya de difusió de les eleccions a Síndic de Greuges de Barcelona està passant molt desapercebuda, com si no interessés fomentar la participació ciutadana. Només s’ha celebrat un debat a través de betevé, el passat dia 3 de maig.

Aquesta institució disposa d’un pressupost d’un milió d’euros i el Síndic té un sou assignat de 82.000 euros. En les últimes eleccions, l’any 2016, només van votar 6.747 veïns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides