La fiscalia investiga el ‘pelotazo’ del ‘clan Jodorovich’ a Sabadell

Van comprar l'antiga fàbrica Artextil per 500.000 euros i la van vendre a l'ajuntament per 3,2 milions

La Fiscalia de Sabadell està investigant un ‘pelotazo’ urbanístic del ‘clan Jodorovich’, que històricament la policia vincula amb el narcotràfic, en aquesta localitat i en què hauria participat l’anterior equip municipal de Matias Serracant Camps, de La Crida per Sabadell, una coalició en la qual té un important pes la CUP.

Segons publica El Periódico, un membre d’aquesta família i una empresa van comprar el 2017 una nau de l’antiga fàbrica tèxtil Artextil per 500.000 euros i al cap d’un any la van vendre al consistori per 3,2 milions d’euros, més de sis vegades el capital invertit.

La fiscalia ha encarregat les indagacions als Mossos. La policia ha requerit a l’Ajuntament de Sabadell documentació de l’àrea d’urbanisme del període comprès entre 2015 i 2019, així com els àudios i les actes de la comissió de transparència.

A l’Oficina Antifrau de Catalunya se li ha sol·licitat un estudi sobre la valoració de la finca d’Artextil, situada al carrer de Quevedo i catalogada com a bé protegit. El consistori ja ha lliurat la informació sol·licitada, que està sent analitzada pels agents.

Tot i que el ‘pelotazo’ consta en una causa oberta al jutjat de Barcelona contra membres de la família Jodorovich per presumpte blanqueig de capitals, la investigació de l’operació urbanística ha estat impulsada fa uns mesos per la Fiscalia de Sabadell, després d’haver rebut una denúncia concreta sobre aquest fet.

(Visited 2.057 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari