Carmen Calvo nega l’amnistia: “No és constitucional ni democràtica”

La vicepresidenta espanyola també nega l'existència dels exiliats, que considera "fugits", en resposta al senador Cleries

Carmen Calvo, vicepresidenta en funcions del Govern espanyol
Carmen Calvo, vicepresidenta en funcions del Govern espanyol

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha negat aquest dimarts l’existència d'”exiliats” i ha acusat JxCat d’intentar “trencar la Constitució” i l’ha emplaçat a “no repetir” les actuacions del passat. També ha afirmat que “per a un estat de dret, aquí i a qualsevol lloc del món”, Carles Puigdemont i els consellers que es troben a l’exterior van “fugir de la justícia”.

Calvo també ha tancat la porta a l’amnistia per als presos independentistes, que “no és plantejable en un estat constitucional i democràtic” perquè “implicaria suprimir el poder judicial”. Segons ha afirmat, l’estat espanyol és “plenament democràtic” i la demostració és que el portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, pot defensar les seves posicions a la cambra alta.

Calvo ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta del mateix Cleries, que s’ha solidaritzat amb les persones que han rebut amenaces de l’extrema dreta, però ha recordat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no feia aquest tipus de denúncia quan l’actual ministre d’Administracions Públiques, Miquel Iceta, i el diputat del PSC al Parlament Salvador Illa “es feien selfies” amb Vox a les manifestacions contra el procés a Barcelona.

“Quan l’extrema dreta actuava d’acusació popular al judici contra el referèndum al costat de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, vostès van mantenir un silenci còmplice, i parlen de democràcia plena amb presos i exiliats”, ha dit Cleries.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.