Un comissari s’atribueix la col·locació del micròfon que va gravar Fernández Díaz i De Alfonso

García Castaño diu que Villarejo va entrar a l'operació Kitchen per ordre de l'exministre de l'Interior

Jorge Fernández Díaz, al Congrés
Jorge Fernández Díaz, al Congrés

L’excomissari de la Policia Nacional Enrique García Castaño ha explicat al Congrés dels Diputats que va ser ell qui va col·locar, amb el suport d’un tècnic, la gravadora que va enregistrar la polèmica conversa sobre els detalls de l’anomenada operació Catalunya que van mantenir Jorge Fernández Díaz, quan era ministre de l’Interior, i Daniel de Alfonso, aleshores responsable de l’Oficina Antifrau, i ha assegurat també que l’operació Catalunya no està relacionada amb “l’independentisme ni coses rares”.

García Castaño ha manifestat a la comissió sobre l’operació Kitchen que estava “com boig” per parlar de l’operació Catalunya, i ha dit que no es tractava de cap trama parapolicial per a desacreditar polítics independentistes, sinó que tenia com a objectiu la seguretat de càrrecs politics, i l’ha emmarcat en la lluita contra la corrupció.

Aquest excomissari ha justificat la col·locació de la gravadora al despatx de Fernández Díaz adduint que l’aleshores ministre de l’Interior havia de comptar amb una gravació per si De Alfonso també enregistrava la trobada i s’havia de defensar.

Sobre Kitchen, l’operació parapolicial per robar documentació a l’extresorer del PP Luis Bárcenas, García Castaño ha assegurat que el també excomissari José Villarejo hi va participar per “ordre del ministre”, Fernández Díaz. Així mateix, ha declarat que tant Maria Dolores de Cospedal, llavors secretària general del PP i ministra, com Mariano Rajoy, en aquell moment president del govern, estaven al cas de l’operació gràcies a terceres persones.

L’enllaç de Cospedal, segons ha especificat, era el comissari Andrés Gómez Gordo, i pel que fa a Rajoy, ha citat el nom de Mauricio Casals, president del diari La Razón i conseller d’Atresmedia, al qual atribueix el rol d’home-pont entre Villarejo i l’aleshores president del govern.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides