L’Ajuntament de Barcelona comprarà locals comercials buits per llogar-los i reactivar-los

El consistori diu que “es tracta de fer d’immobiliària pública” que garanteixi “una activitat privada en bones condicions"

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar aquest dilluns que invertirà 16 milions d’euros (10 a tota la ciutat i 6 específicament al districte de Ciutat Vella) per comprar i reactivar locals comercials en planta baixa que actualment estan buits. En aquest sentit, el consistori barceloní comprarà aquests locals per crear una borsa amb un lloguer de protecció oficial i els destinarà a activitats culturals, comercials, d’economia social i solidària…

La iniciativa, que s’emmarca en el pla “Amunt persianes”, preveu la compra d’una seixantena de locals buits en zones concretes de cada districte. L’adquisició es farà a través d’un procés de compra pública, en concurrència, i a partir de les ofertes que presentin els propietaris que hi vulguin participar.

Actualment, i segons dades del consistori, hi ha 5.325 locals buits en planta baixa a la capital catalana.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha assegurat que “es tracta de fer d’immobiliària pública” que garanteixi “una activitat privada en bones condicions a tot Barcelona”.

Pel que fa a la borsa de lloguer de locals en planta baixa, l’ajuntament està mantenint converses amb el sector privat perquè els propietaris dels locals hi puguin anunciar el seu immoble. L’objectiu, en aquest sentit, és mobilitzar entre 100 i 200 locals buits amb incentius tant pels propietaris com pels llogaters.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari