CCOO denuncia que la Generalitat es desentén dels seus treballadors

El sindicat alerta de la negativa del govern català de convocar la Mesa General de la Funció Pública

El sindicat CCOO ha fet públic un comunicat en el qual denuncia que l’actual executiu català en funcions no està donant resposta a les necessitats laborals dels treballadors públics de la Generalitat de Catalunya. En el comunicat, CCOO defensa que els funcionaris de la Generalitat no estan “en funcions fent el mínim indispensable ni ajornem la feina i les nostres obligacions a l’espera que hi hagi Govern”.

En aquest sentit, CCOO es pregunta “per què el Govern no fa la feina que li pertoca com direcció d’aquesta empresa anomenada Generalitat de Catalunya en relació a la seva plantilla”, afegint que “un govern en funcions no pot prendre segons quines decisions polítiques, faltaria més, però segueix tenint responsabilitats i ha d’exercir les seves competències”.

El sindicat afirma que els treballadors de la Generalitat volen actualitzar els salaris i les condicions de treball “també amb normalitat”. Així mateix, el sindicat defensa que els funcionaris volen l’increment salarial del 2021 i cobrar la paga extra pendent de 2014, i que volen recuperar la resta de drets arrabassats amb l’excusa de la crisi.

CCOO afirma que “volem acabar amb l’escandalós índex de precarietat, garantint el dret de les persones a un treball digne i estable”, i que “volem un acord de teletreball que superi les moltes mancances de l’actual decret”. El sindicat reclama que “el Govern ha d’exercir les seves responsabilitats sense amagar-se darrere l’excusa que està en funcions”, afegint que “la negociació col·lectiva i les condicions de treball no poden estar en funcions, han d’estar permanentment activades”.

El comunicat del sindicat acaba dient que “no valen excuses, i menys quan demostren públicament que els agrada més mantenir-se en funcions que governar. Ens ho demostren dia a dia en no tenir cap pressa per acordar formar govern però impedint alhora la formació de qualsevol altre govern. Fins quan?”. El sindicat exigeix, per tot plegat, “que es convoqui d’una vegada la Mesa General de negociació per abordar totes aquestes qüestions”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides