Baixa la pressió hospitalària a Catalunya, però la pandèmia segueix en augment

El risc de rebrot i la velocitat de contagi del virus, principals indicadors de la covid-19, continuen creixent a gran velocitat

La pandèmia empitjora a Catalunya
La pandèmia empitjora a Catalunya

Les UCI catalanes, després de diversos dies sumant pacients amb covid-19, han registrat un descens de malalts (-7) aquest dimecres.  Actualment romanen ingressats als hospitals 1.724 pacients (27 menys que aquest dimarts), dels quals 511 es troben a les unitats de crítics.

Així mateix, els indicadors de la pandèmia segueixen creixent a gran velocitat. En aquest sentit, el risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha passat dels 304 punts als 336 i la velocitat de contagi del virus d’1,19 a 1,31. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 131. Els epidemiòlegs i els responsables sanitaris han subratllat en reiterades ocasions que aquest marcador s’ha de trobar per sota d’1, ja que quan supera aquest llindar entra en expansió.

D’altra banda, aquest dimecres s’han comunicat 2.112 contagis i 19 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 620.836 casos i 21.594 morts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides