Torra, “sobtat” per “l’escassa predisposició a córrer riscos polítics” dels partits

L’expresident considera que li va mancar ambició davant les desavinences de l’independentisme

Quim Torra
Quim Torra

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha destacat, en una entrevista concedida a Regió7, que el que “m’ha sobtat del que he viscut de la classe política, de tots els partits, inclosa la CUP, és l’escassa predisposició a córrer riscos polítics”. De fet, hi afirma que “pensava que anàvem a seguir allà on ho havíem deixat a l’octubre”, i que es va sentir “molt” decebut per com va ser el seu mandat, pel que fa al procés.

Demanat per determinades afirmacions contingudes en el seu darrer llibre, Les hores greus. Dietari de Canonges, Torra ha explicat que no s’imaginava “les desavinences, les deslleialtats, fossin tan profundes, perquè tots teníem el mateix objectiu”, i ha conclòs que “a qui vulgui continuar a la presidència, li cal un plus més d’ambició necessària que jo potser no tenia per enfrontar-me a una situació que no vaig entendre que fos tan cruel”.

Torra, així mateix, ha respost que durant el seu confinament a la Casa dels Canonges va adonar-se “de la força que té la figura del president”. “Per mi, que era un nouvingut a la política, la gent tenia un respecte que atribueixo a la força del símbol, del mite, que arrosseguem des de Macià i que impregna la política del país”, ha afegit en la mateixa entrevista.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari