Sánchez preveu sumar 33 milions d’espanyols vacunats l’agost

El president del govern fixa l'objectiu de concloure l'estat d'alarma el 9 de maig

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que 33 milions de ciutadans espanyols estaran vacunats contra la covid-19, amb la pauta completa, a finals del mes d’agost, de manera que un 70% de la població estarà immunitzada.

Sánchez ha exposat fites pel que fa a la vacunació que emmarca dins de l'”escenari més prudent i conservador”, entre els quals ha especificat també que preveu que durant la setmana del 3 de maig cinc milions de persones estiguin vacunades amb la pauta completa, que la xifra de 10 milions s’hagi assolit durant la primera setmana de juny, que a mitjans de juny hagi pujat fins als 15 milions, i que la setmana del 19 de juliol sigui de 25 milions.

Una altra previsió del govern espanyol, després de no haver arribat a complir el compromís d’haver vacunat el 80% de la població de més de 80 anys aquest mes de març, és que totes les persones de més de 80 anys hagin rebut almenys la primera dosi l’11 d’abril i la segona, abans del 15 de maig.

El govern espanyol confia que el ritme de vacunació podrà accelerar-se de manera que no hagi de tornar a prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig, la qual cosa ha presentat com un objectiu del govern.

Sánchez, en aquest sentit, ha anunciat que durant el segon trimestre d’enguany preveuen multiplicar per 3,5 la quantitat de vacunes que han rebut durant el primer trimestre. En concret, ha explicat que Espanya ha contractat més de 87 milions de dosis entre l’abril i el setembre, la qual cosa “ens permet assegurar que qualsevol compatriota que ho decideixi podrà ser vacuna en aquest període”, ha afegit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.