Madaula, enrabiada perquè Illa usa el castellà al Parlament

La diputada de Junts afirma que el PSC "ha perdut tota la catalanitat"

Aurora Madaula
Aurora Madaula

El fet que el cap de files del PSC, Salvador Illa, s’hagi expressat en castellà en alguns moments de les seves intervencions durant el debat d’investidura, al ple del Parlament de Catalunya, ha indignat la diputada de Junts Aurora Madaula.

No sabeu la vergonya i la ràbia que em fa que el candidat dels socialistes passi al castellà al Parlament”, ha reconegut a Twitter aquest dimarts. En el mateix missatge ha afirmat que “la nostra nació recolza en la llengua i la cultura catalanes, amenaçada i minoritzada [sic] davant la potent llengua castellana”.

“El PSC ha perdut tota la catalanitat”, ha conclòs Madaula, que també és dirigent del Consell per la República.

Posteriorment, la diputada s’ha queixat que ha rebut molts missatges de “trols insultant-me”, i ha anunciat que “intentaré fer un escrit de la importància de no abandonar la llengua catalana perquè és la llengua minoritzada”. Així mateix, ha manifestat que dubta que els “trols” puguin reflexionar sobre “la importància del respecte cap a les minories nacionals”.

També durant les darreres hores, una figura del mateix espai polític, Josep Lluís Alay, el responsable de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, havia piulat: “L’extrema dreta del PSC del 155 ara mateix al Parlament parlant en espanyol”. La mateixa Madula ha redifós aquest missatge.

(Visited 676 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari