Una de cada tres treballadores de la llar, sota el llindar de la pobresa

Oxfam Intermón destaca que una de cada sis pateix pobresa severa i demana l'equiparació dels seus drets amb els dels altres assalariats

Una treballadora, netejant una paret
Una treballadora, netejant una paret

Una de cada tres treballadores de la llar a Espanya viu sota el llindar de la pobresa i una de cada sis pateix pobresa severa, segons l’informe Essencials i sense drets, publicat a partir de dades del 2019 per Oxfam Intermón aquest dimarts, Dia Internacional de les Treballadores de la Llar.

Aquesta ONG destaca que el 32,5%, d’un total de 550.000, viu sota el llindar de la pobresa, un percentatge que és el 12% entre les persones assalariades, per la qual cosa demana que s’equiparin els drets de les treballadores de la llar amb les dels altres assalariats, en referència a la prestació per desocupació, la protecció social en cas d’acomiadament, la negociació col·lectiva i la prevenció de riscos laborals.

Oxfam Intermón calcula que un 36% d’aquestes treballadores forma part de l’economia submergida, una realitat que assegura que equival a 2.600 milions d’euros en salaris i a 820 milions perduts per la Seguretat Social.

Tot i que valora que el govern espanyol es comprometés a ratificar el conveni 189 de l’Organització Mundial del Treball sobre l’equiparació total de drets i deures, denuncia que fins ara s’ha mantingut “un ampli col·lectiu de dones en la precarietat perquè la seva tasca sigui assequible per a la resta de la població”.

Segons destaca Oxfam Intermón, no només es tracta d’un col·lectiu particularment afectat per la precarietat laboral, sinó també per l’impacte de la pandèmia, ja que xifra en un 8,3% la feina que han perdut a causa de la crisi originada per la covid-19, un percentatge que és el 2,6% en el total dels treballadors.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari