Gènova decideix els substituts dels càrrecs cessats per Bou a Barcelona per debilitar Alejandro Fernández

La mala relació entre el líder del PP a la capital catalana i el seu número dos, i les decisions de la direcció del partit podrien provocar la ruptura i la dissolució del grup municipal

Seu de Gènova
Seu de Gènova

Després que el president del grup municipal del PP a Barcelona, Josep Bou, decidís aquesta setmana cessar a un assessor i a dos consellers de districte, la direcció nacional del PP anunciarà aquest divendres els seus substituïts, amb els quals es busca començar la renovació del partit a Catalunya arran dels mals resultats obtinguts per Alejandro Fernández en els darrers comicis autonòmics i, en conseqüència, debilitar el seu lideratge.

Els cessaments s’emmarquen en la mala relació que té Bou amb l’altre regidor del PP al consistori, Óscar Ramírez, que és molt proper a Fernández i a les persones destituïdes. Els xocs entre ambdós han estat constants durant el mandat i actualment la relació és molt dolenta.

Segons avança Vozpópuli, Gènova ha decidit que la doctora en Economia, Míriam Casanova, reemplaci al fins ara assessor d’Urbanisme, Eduardo Bolaños, que també és el cap de gabinet d’Alejandro Fernández. Així mateix, la direcció que encapçala Pablo Casado ha optat perquè la presidenta de Noves Generacions a Catalunya, Irene Pardo, sigui la nova consellera de districte a Les Corts i que l’empresari Antoni Verdera ocupi el mateix càrrec a Sarrià.

Aquests canvis en l’estructura institucional de la formació a Barcelona són el primer pas d’un congrés provincial que Gènova vol organitzar en les properes setmanes. En aquest sentit, fons del PP assenyalen a Vozpópuli que l’exalcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, serà el candidat de la direcció nacional per presidir el PP a Barcelona i, en conseqüència, per substituir en el càrrec a Ramírez. La reunió que Bou i Reyes van mantenir fa uns dies podria ser un primer indici del canvi de lideratge del partit a Barcelona.

Davant l’ofensiva de la direcció nacional contra les persones més pròximes a Fernández, Ramírez es planteja passar a ser regidor no adscrit, deixar a Bou sol a l’ajuntament i dissoldre el grup municipal, fet que podria suposar una gran pèrdua econòmica per la formació.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.