Catalunya és la tercera CCAA que rebrà més ajuts directes a empreses i autònoms

La Generalitat gestionarà 993,3 milions d'euros, només superats pels 1.144 milions de les Canàries i els 1.109 milions d'Andalusia

La ministra María Jesús Montero, i la vicepresidenta Nadia Calviño
La ministra María Jesús Montero, i la vicepresidenta Nadia Calviño

Foto: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

El repartiment dels ajuts directes per a empreses i autònoms, aprovat pel Congrés dels Diputats i publicat aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), situa Catalunya com la tercera Comunitat Autònoma que més fons rep, 993,2 milions d’euros, només superada per les Illes Canàries (1.144,3 milions) i Andalusia (1.109,2 milions).

L’ordre ministerial publicada al BOE reflecteix dos paquets: els 5.000 milions que es reparteixen entre totes les CCAA, excepte les insulars, i els 2.000 milions que es destinen a les Canàries i les Balears.

La fórmula per assignar els diners té en compte el pes relatiu de l’indicador de renda en cada territori (determina el 66% de l’import), el de l’atur (dues novenes parts) i el de l’atur juvenil (una novena part). El Ministeri d’Hisenda ha assegurat, davant les crítiques, que s’ha aplicat la mateixa ponderació amb els fons React EU.

Els perceptors dels ajuts seran empreses que han perdut almenys un 30% dels seus ingressos en comparació amb l’any 2019, que podran rebre entre 4.000 i 200.000 euros cadascuna. El treballador per compte propi que tributa per mòduls podrà percebre fins a 3.000 euros. L’objectiu dels ajuts és facilitar el pagament de proveïdors i de deutes contrets durant el darrer any.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari