La mesa del Congrés rebutja que el ple debati la llei d’amnistia proposada per l’independentisme

Els vots de PSOE, PP i Vox impedeixen que el text legal pugui ser discutit a l’hemicicle

La mesa del Congrés, amb el suport de PSOE, PP i Vox i el rebuig d’Unides Podem, ha refusat aquest dimarts que el ple debati la llei d’amnistia proposada per ERC, JxCat, PDECat i CUP. La decisió de l’òrgan de govern de la cambra arriba poques hores després que els lletrats del Congrés hagin recomanat en un informe que no l’admeti a tràmit perquè “la concessió d’un indult general” entraria “en contradicció palmària i evident” amb l’article 62 de la Constitució, que indica que no es poden autoritzar “indults generals”.

El text legal defensat per l’independentisme reclama que quedin amnistiats “tots els actes d’intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per a l’autodeterminació de Catalunya” que s’hagin produït des de l’1 de gener de 2013 fins que la norma entri en vigor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.