La mesa del Congrés rebutja que el ple debati la llei d’amnistia proposada per l’independentisme

Els vots de PSOE, PP i Vox impedeixen que el text legal pugui ser discutit a l’hemicicle

La mesa del Congrés, amb el suport de PSOE, PP i Vox i el rebuig d’Unides Podem, ha refusat aquest dimarts que el ple debati la llei d’amnistia proposada per ERC, JxCat, PDECat i CUP. La decisió de l’òrgan de govern de la cambra arriba poques hores després que els lletrats del Congrés hagin recomanat en un informe que no l’admeti a tràmit perquè “la concessió d’un indult general” entraria “en contradicció palmària i evident” amb l’article 62 de la Constitució, que indica que no es poden autoritzar “indults generals”.

El text legal defensat per l’independentisme reclama que quedin amnistiats “tots els actes d’intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per a l’autodeterminació de Catalunya” que s’hagin produït des de l’1 de gener de 2013 fins que la norma entri en vigor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides