Argimon: “Avui o demà es trencarà el topall d’edat amb la vacuna d’AstraZeneca”

El responsable de Salut diu que durant la Setmana Santa "vacunarem poc"

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha assegurat que entre “avui o demà es trencarà el topall d’edat (55 anys) amb la vacuna d’AstraZeneca”, afegint que “la vacuna ara genera desconfiança”, però que “si obrim el topall per sobre de 55, em vacunaré, no ho faré en directe, però si cal, faré un Palomares“.

Josep Maria Argimon, en declaracions a TV3, també ha afirmat que “la vacunació amb AstraZeneca es reprendrà dimecres, és una vacuna segura”, afegint que “ens hem de replantejar l’estratègia de vacunació: el primer, trencar el topall d’edat”. En aquest context, Argimon ha defensat que “en el cas de Pfizer i Moderna, la idea seria donar la primera dosi i endarrerir la segona fins a dotze setmanes. AztraZeneca per a totes les edats”.

El responsable de Salut ha declarat, també, que “Europa haurà de prendre una decisió comuna sobre el passaport sanitari”. Per a Argimon, quan s’ha vacunat “amb una dosi, passades tres setmanes, la protecció és elevada”.

Per altra banda, Argimon ha afirmat que “necessitem aire, des d’un punt de vista social, econòmic i emocional, però fem-ho amb responsabilitat”. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha reconegut que “durant els dies de Setmana Santa vacunarem poc”, perquè “els sanitaris també necessiten aire”. Argimon també ha considerat que “és discriminatori que no puguin obrir els restaurants dels centres comercials”, i ha confirmat que no es confinaran comarques com es va fer per Nadal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Argimon: “Avui o demà es trencarà el topall d’edat amb la vacuna d’AstraZeneca””

  1. Qué tiene la Generalitat con la vacuna Astrazeneca. No hay mejor valedor, es cierto que toda vacuna es buena aunque tenga problemas, mejor esta que nada, pero su seguidismo llama la atención.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.