La Comissió Europea demana un certificat per viatgers vacunats que eviti quarantenes i PCR

L’objectiu de la mesura és reactivar els viatges de cara a l’estiu evitant la propagació del virus

Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea
Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea

La Comissió Europea ha sol·licitat aquest dimecres que el “certificat digital verd”, que demanen països com Espanya perquè puguin efectuar-se viatges turístics el proper estiu, pugui ser utilitzat tant per les persones que ja s’han vacunat com per les que tenen anticossos o les que han donat recentment negatiu en el test del coronavirus.

La institució europea ha volgut deixar clar que el certificat, que busca reactivar els viatges turístics evitant l’expansió del virus, no és un passaport que permeti la lliure circulació sinó que evita per les persones que viatgen i que el tenen haver de complir mesures com les quarantenes.

La Comissió Europea vol que el certificat pugui ser obtingut de forma gratuïta i pugui ser presentat a les autoritats de forma física o digital. Així mateix, el certificat comptarà amb un codi QR que permetrà verificar la seva “autenticitat, validesa i integritat”.

Tot i que seran els estats els que decidiran quines proves accepten per viatjar-hi, l’executiu comunitari vol que les persones que no s’hagin vacunat tinguin la mateixa llibertat de moviment que les persones vacunades sempre i quan les primeres se sotmetin a “proves o quarantenes”. En aquest sentit, asseguren que “estar vacunat no serà una precondició per viatjar”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides