El TSJC admet a tràmit la querella per desobediència contra Torrent

També afecta els exmembres de la Mesa del Parlament Costa, Campdepadrós i Delgado

Roger Torrent
Roger Torrent

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tramit la querella que va presentar la Fiscalia contra els membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament, l’expresident de la cambra Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència.

La Fiscalia Superior de Catalunya es va querellar contra tots quatre per haver permès, contravenint les indicacions del Tribunal Constitucional (TC), la tramitació de dues resolucions en defensa del dret d’autodeterminació i de la reprovació de la monarquia espanyola.

El TC havia avisat a la Mesa que havia d’impedir o paralitzar iniciatives que suposessin ignorar o eludir la suspensió de resolucions parlamentàries com la que va iniciar el procés independentista, i els va advertir que podrien haver d’afrontar responsabilitats si incomplien aquesta indicació.

Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado, no obstant això, i malgrat l’advertiment dels lletrats del Parlament, van tirar endavant amb la tramitació de totes dues.

Maria Eugènia Alegret, ha comunicat també aquest dimecres el TSJC, serà la instructora del cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides