Set presos del procés tornen a perdre el tercer grau

El jutge de Vigilància Penitenciària determina que han de tornar aquest dimarts a la presó

Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

Set dels dirigents del procés condemnats a penes de presó com a culpables de sedició, que es beneficiaven de les condicions de semillibertat del tercer grau penitenciari, hauran de tornar a ingressar a la presó aquest dimarts al vespre.

L’expresident de l’ANC i dirigent de Junts, Jordi Sànchez, i l’exconseller Raül Romeva han anunciat aquest dimarts al matí que el jutge els ha remès una comunicació en aquest sentit. La decisió també afecta Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart. Tots ells tornen a estar classificats en segon grau i només podran sortir del centre penitenciari de Lledoners si reben permisos.

El jutge de Vigilància Penitenciària, per primer cop, ha optat per no avalar el tercer grau dels dirigents del procés, concedit per la Generalitat aquest mes de gener, després d’haver rebutjat inicialment la suspensió cautelar d’aquest règim penitenciari, sol·licitada per la Fiscalia. En concret, ara argumenta que la Generalitat no va justificar adequadament, a partir de progressió dels presos, la concessió del tercer grau.

La Fiscalia havia portat l’afer al Tribunal Suprem perquè suspengués el tercer grau dels dirigents del procés presos, però el jutjat de Vigilància Penitenciària ha entrat en el fons de la qüestió i ha revocat la semillibertat de set d’ells abans que el Suprem es pronunciés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides