Actes i mobilitzacions arreu del país en un 8-M marcat per la covid

A la concentració de Barcelona hi han anat 3.600 persones distribuïdes en vuit trams, seguint les normes del Procicat

Els actes reivindicatius per la igualtat de les dones ja van començar aquest diumenge i han continuat aquest dilluns 8-M, amb més de 60 concentracions i actes convocats a tot Catalunya. La principal mobilització pel Dia Internacional de les Dones a Catalunya s’ha celebrat a Barcelona aquest vespre, però abans, les estudiants han fet diverses accions reivindicatives durant el matí i els sindicats UGT i CCOO han celebrat diversos actes durant tot el dia. Altres sindicats han convocat 24 hores de vaga.

La manifestació central a Barcelona ha començat a les 18.30 h al Passeig de Gràcia. El col·lectiu Vaga Feminista, organitzador de la mobilització, ha dividit l’espai en vuit trams entre la Gran Via i la Diagonal: dos de mixtos i sis de no mixtos. Per participar de la manifestació calia inscriure’s prèviament a través d’una web i apuntar-se a un dels vuit trams, que tenen una capacitat màxima de 450 persones cadascun. En total hi han assistit 3.600 persones.

L’organització ha planificat la mobilització perquè compleixi totes les mesures que dicta el Procicat. Així, s’ha mantingut una distància mínima d’1,5 metres, els manifestants han dut mascareta en tot moment i s’ha promogut la higiene de mans amb gels hidroalcohòlics. Les manifestants no han pogut compartir pancartes així com tampoc beure ni menjar.

La manifestació s’ha celebrat sota el lema “Juntes, diverses i rebels, som imparables! Sempre feministes!”. Entre altres reivindicacions, el manifest de l’acte recorda especialment que la crisi sanitària de la covid-19 ha impactat més en les dones treballadores i que les actuals condicions laborals continuen fent necessària la protesta i la vaga aquest 8 de març.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides