El TS diu que TV3 va vulnerar la neutralitat a les eleccions de 2019

Es refereix a una manifestació d'Òmnium i ANC a Madrid i al documental 'Un procés dins el procés'

Instal·lacions de TV3
Instal·lacions de TV3

El Tribunal Suprem ha confirmat dos acords de la Junta Electoral Central (JEC) que van apreciar vulneració de neutralitat informativa i de respecte al pluralisme polític i la igualtat en dues emissions a TV3 en el període electoral dels comicis generals del 28 d’abril del 2019.

Es tracta de la cobertura d’una manifestació a Madrid pel dret a decidir celebrada el 16 de març d’aquell any i de l’emissió, el 9 d’abril, de documental ‘Un procés dins del procés’.

La Sala del Contenciós-Administratiu ha dictat una sentència en la qual desestima el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra els dos acords de la Junta Electoral.

El Suprem recorda que la Corporació és un ens públic que pertany a la Generalitat, per la qual cosa en el procés electoral ha de complir les seves comeses respectant els principis de neutralitat informativa i de respecte al pluralisme polític i a la igualtat com exigeix la Llei Orgànica de Règim electoral general.

Amb relació a la cobertura de la manifestació a Madrid, convocada per les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i ANC, el tribunal assenyala que l’objecte d’aquesta, els drets que volien reivindicar els convocants i els que es van adherir o van participar-hi eren clarament els mateixos reivindicats per formacions concurrents a les eleccions, és a dir, el dret a decidir.

A més, es va transmetre completament, durant més de dues hores, amb un important desplegament de mitjans, durant les que van tenir ocasió d’aparèixer dirigents d’aquestes formacions.

Pel que fa al documental “Un procés dins del procés”, el Suprem destaca que tenia interès informatiu i també incidència electoral, i per això la seva emissió estava subjecta als principis de neutralitat i de respecte al pluralisme polític. La Sala considera que la Corporació no ha explicat “quina raó li exigia” emetre el documental precisament dins el període electoral.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.