JxCat fa veure que el conseller d’Interior no és de la seva formació

El partit assegura que la resposta policial als aldarulls és “inacceptable” i considera que “els errors comesos per alguns agents de la BRIMO no poden quedar impunes”

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra

Des que el passat dimarts van començar els aldarulls i els actes violents a Catalunya per l’empresonament del raper Pablo Hasél, JxCat fa veure que el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que és el màxim responsable dels Mossos d’Esquadra, no és de la seva formació política. Un dels exemples més clars és el comunicat que va fer el partit independentista després de reunir-se amb la CUP aquest dijous en el marc de les negacions polítiques per formar govern.

JxCat hi assegura que és “inacceptable” la resposta policial que han obtingut els manifestants, i valoren “críticament les situacions de violència viscuda i els errors comesos per alguns agents de la BRIMO, que en cap cas poden quedar impunes”. Afegeixen que aposten per un “nou model d’ordre públic” i insten “la resta de forces polítiques a debatre al Parlament de Catalunya la reforma del model policial català”.

En una línia similar, el conseller Sàmper va demanar aquest dijous que es revisi de forma urgent el model d’ordre públic a Catalunya. A la Diputació Permanent del Parlament, Sàmper va afirmar que “no es pot permetre ni pot tornar a passar” que en ple segle XXI una persona quedi ferida greument en una manifestació.

D’altra banda, des del sindicat SAP-Fepol dels Mossos d’Esquadra afirmen, després que Dolors Sabater (CUP) demanés la “prohibició dels projectils, la dimissió de Samper, la dissolució de la BRIMO, un canvi del model de seguretat, la fi de la repressió i la retirada de les acusacions”, que “la irresponsabilitat per acció d’alguns partits polítics criminalitzant el cos de Mossos d’Esquadra i per omissió de la resta amb el seu silenci davant les barbaritats manifestades, fa que avui, el cos de Mossos d’Esquadra (esgotat per tot plegat) es plantegi fermament la possibilitat de plantar-se”.

Aquest sindicat policial ha qualificat els aldarulls d’aquests dies “d’agressivitat desmesurada” i assenyalen que aquests “grups violents es veuen emparats per manifestacions com les de la Sra. Sabaté i el grup que representa.”

Així mateix, lamenten que “la falta d’informació, de previsió i per tant de planificació en els dispositius d’ordre públic” d’aquests darrers dies hagi posat “en greu perill els efectius del cos de Mossos d’Esquadra, els quals s’han convertit en un objectiu fàcil d’atacar.” En aquest sentit, exigeixen a Sàmper saber “quin és el motiu pel qual aquests dies no s’han activat tots els recursos policials necessaris que haurien permès afrontar els dispositius amb majors garanties”.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.