JOAN LAPORTA AMENAÇA AMB “TORNAR-HO A FER”

Hi ha frases que condemnen i que, per si mateixes, sovint solen tenir l’efecte contrari del pretès. Joan Laporta ha encunyat dues frases recentment que, per descomptat, no poden considerar-se massa afortunades. “Estic orgullós del meu llegat”, aquesta primera, pot considerar-se una expressió que en una certa forma sona a epitafi de qui va deixar el Barça arruïnat, arrasat, sense recursos i un deute superior a la facturació en 2010, això sense comptar amb les vergonyoses operacions i despeses que l’auditoria va revelar quan es va entrar al detall.

Joan Laporta va mantenir amants amb els diners del club, va pagar 13 milions de més per uns terrenys pantanosos i protegits a Viladecans, va promoure comissions inexplicables en fitxatges com els de Villa o Ibrahimovic, despeses injustificades de festes i celebracions per a ell i la seva junta amb càrrec a la targeta de crèdit del club, negocis i cobraments personals mitjançant l’ús pervers de recursos del club a l’Uzbekistan, vendes irresponsables de patrimoni només per no haver d’avalar i fitxatges recurrents com els de futbolistes tipus Mario, Maxi López, Keirrison i Henrique, manifestament realitzats mitjançant la intervenció de persones relacionades amb l’entorn de Cruyff. Això, per no parlar de regalar milers d’entrades amb viatge i allotjament pagat a no socis del Barça però integrants del seu entorn de negocis.

El reguitzell de malifetes de Joan Laporta en la gestió del club és llarguíssima, interminable es diria, amb Mediapro i Jaume Roures també pel mig, afavorits per les concessions de Laporta a aquest sector tan productiu blaugrana com és l’explotació dels drets d’imatge en les seves múltiples versions.

Felicitar-se per aquest llegat i aquesta conducta s’ajusta a la realitat si la conclusió, aquesta personal admiració per les seves obres, es refereix al fet d’haver sabut explotar en el seu benefici exclusiu el poder i la influència de la presidència del Barça.

La segona frase, recognoscible per la seva ambició i barra no és menys inquietant: “Ho tornarem a fer”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides