Antifrau investiga el contracte de Salut amb Ferrovial pel rastreig

Un denunciant assegura que el contracte es va donar a dit perquè el germà de Junqueras treballa a l'empresa

Alba Vergés

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha començat a investigar el contracte del Departament de Salut amb Ferroser, filial de Ferrovial, per fer el seguiment de casos de covid, per possible “destinació il·legal de fons públics”. La denúncia, segons ha avançat el Diari de Girona, assenyala que l’empresa va ser “contractada amb un pressupost de més de 17 milions d’euros”, amb personal “no qualificat i sense experiència mèdica”, i sosté que el gestor és Roger Junqueras, germà del líder d’ERC, Oriol Junqueras. A partir d’això, considera la consellera de Salut, Alba Vergés, culpable d’atorgar de forma “directa i sense concurs públic” aquests contractes.

Qui va interposar la denúncia a principis de desembre cap a la conselleria que encapçala Vergés va ser el propietari d’un establiment de restauració de Girona després d’observar possibles irregularitats. Després d’un estudi de versemblança dels fets denunciats, ara s’inicia la investigació.

En la notificació d’Antifrau de l’inici de les actuacions d’investigació, s’indica que “dels fets denunciats i de la seva anàlisi s’ha pogut deduir un possible cas concret d’ús o destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular derivat de conductes que comportin conflictes d’interessos o l’ús en benefici privat d’informacions derivades de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic”.

Tot i això, des d’Antifrau també es deixa clar que l’inici de la investigació dels fets denunciats “no els prejutja ni implica cap posicionament inicial de l’Oficina Antifrau al respecte”.

El procediment ha passat per una primera fase d’avaluació prèvia de versemblança i ara s’ha iniciat la fase d’investigació. Si durant la investigació es detecten indicis penals, Antifrau traspassarà el cas a la Fiscalia.

(Visited 882 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari