L’Audiència de Barcelona vincula l’operació urbanística de Vendrell amb el finançament del procés

Els magistrats avalen que el jutge del cas Voloh investigui l'exconseller per la requalificació de Vila Bugatti

Xavier Vendrell

L’Audiència de Barcelona apunta que la requalificació de Vila Bugatti, a Cabrera de Mar, propietat de l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell -el valor va passar de 5 a 10 milions d’euros-, podria anar més enllà del lucre personal, ja que no descarta que servís per mantenir “l’estructura clandestina i il·legal” independentista que s’investiga en l’operació Voloh sobre presumpte desviament de fons per al procés.

El tribunal ha avalat totes les actuacions del jutge instructor de la causa, Joaquín Aguirre, que entre altres qüestions segueix el rastre del finançament de Waterloo, on resideix l’expresident Carles Puigdemont.

L’Audiència de Barcelona també ha avalat que el jutge del cas Voloh segueixi investigant Vendrell per la “requalificació il·lícita” de la finca de Vila Bugatti, on té un negoci de banquets de noces. Els magistrats han descartat la petició de diversos investigats perquè la causa de presumpta corrupció urbanística passés als jutjats de Mataró i avalen que segueixi en mans de la titular de jutjat d’instrucció 1 de Barcelona.

A més de la requalificació de Vila Bugatti, el cas Voloh és una macrocausa amb moltes línies d’investigació: el presumpte desviament de diners públics de la Generalitat per finançar l’estada de Puigdemont a Waterloo, la suposada trama russa del procés o els negocis de Vendrell i l’expolític de CiU David Madí, aprofitant les connexions amb el Govern, entre altres.

(Visited 1.956 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari