El PDeCat es queda fora del Parlament

Artur Mas no compareix al costat de la candidata a presidir la Generalitat, Àngels Chacón, en una nit electoral trista pel seu partit

Àngels Chacón, rodejada de dirigents del PDeCat, valorant els resultats electorals

“Hem d’admetre que no estem contents amb els resultats”, ha reconegut la candidata del PDeCat a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, que ha afirmat, en conèixer aquests resultats, que “la política és una cursa de fons”. El recompte definitiu dels vots emesos en les eleccions al Parlament de Catalunya ha deixat, finalment, sense representació al PDeCat. Alguns sondejos a peu d’urna i les primeres dades semblaven garantir dos o tres diputats al partit d’Artur Mas i la candidata a presidir la Generalitat, Àngels Chacón, però finalment no ha estat així. Els vots d’aquest partit, però, han estat decisius perquè ERC quedés per davant de JxCat en aquestes eleccions.

El partit de Mas i Chacón s’ha hagut d’acontentar amb prop de 75.000 vots, el 2,65% dels emesos. De moment, continua tenint quatre diputats al Congrés i prop de 170 alcaldes que es van resistir als cants de sirena que els va fer JxCat per atreure’ls al seu sí. La seva petita venjança ha estat que si JxCat hagués sumat els 75.000 vots del PDeCat hauria quedat per davant d’ERC i podria aspirar a una presidència de la Generalitat que no obtindrà Laura Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides