EL DOCTOR RAMON CUGAT NO RECUPERA ANSU FATI I MALMET EL CRÈDIT DE FONT I DE LAPORTA

Dr. Ramon Cugat

No se li posen les coses millor a Víctor Font, que compta entre les seves files de consellers-directius al Dr. Ramon Cugat, un metge extern del FC Barcelona que durant molts anys va estar lligat al club a petició expressa de Josep Guardiola. En aquells temps, els jugadors pràcticament estaven obligats a passar per la consulta del Dr. Cugat, certament precedit d’una tan destacada com controvertida fama com a traumatòleg especialitzat en lesions de genoll dins de l’àmbit del futbol.

Ramon Cugat és avui responsable de l’estat físic d’Ansu Fati, el jove davanter del Barça que va fer debutar Valverde amb molt d’èxit, però que es va lesionar d’una certa gravetat al principi d’aquesta temporada. Fati va sofrir una lesió de menisc que va ser diagnosticada i tractada pel Dr. Cugat mitjançant una intervenció envoltada i retransmesa, com sempre, pel seu excepcional aparell mediàtic, segurament exagerat.

Acostumats a predicar, cantar i airejar les seves gestes mèdiques, aquesta vegada Ramon Cugat ha mantingut en silenci el fracàs d’aquesta primera intervenció, que després ha requerit d’una segona, reparadora, de la qual no es va saber res fins que finalment ha transcendit que no es descarta una tercera operació. Terribles notícies que han recordat sonats casos de problemes en la recuperació de jugadors com Eto’o, Piqué o Puyol, aquest últim tractat també amb factors de creixement que no van aconseguir retornar l’operativitat ni el nivell professional suficient perquè el gran capità pogués recuperar la seva carrera.

Al voltant d’aquesta figura de l’entorn barcelonista i destacat membre de la comunitat mèdica sempre hi ha hagut controvèrsia i un ampli sector de col·legues que han apreciat en la seva trajectòria més màrqueting que talent i, per descomptat, un descarat aprofitament d’aquest altaveu, en bona part generat gràcies a la seva vinculació amb el Barça, per a aconseguir excepcionals contractes de servei, com el subscrit fa anys amb la Mutualitat de Futbolistes per a la Federació Catalana de Futbol.

Propiciat per aquest efecte recíproc de popularitat i publicitat, Cugat sempre ha estat el doctor de l’entorn de Josep Guardiola, fins al punt que la temporada 2009-10 va arribar a cobrar un milió d’euros en concepte de prima ‘mèdica’, com si s’hagués contemplat un plus afegit a les consultes i intervencions que aquesta relació i l’autoritat de Guardiola li proporcionaven i que, religiosament, el club abonava a part.

En qualsevol cas, el seu retorn al primer pla de l’actualitat en el cas d’Ansu Fati, avui en risc de perdre’s bona part de la seva prometedora carrera, es deu a la bona relació del seu nou agent, Jorge Mendes, amb Joan Laporta, estretament vinculat a Ramon Cugat per molts motius d’un passat comercialment tèrbol i que finalment, a més de perjudicar el futbolista, joia de la pedrera del Barça, ha rebotat en la imatge de la candidatura de Víctor Font.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides