Com és que Colau ha desaparegut de la campanya d’Albiach?

Ada Colau
Ada Colau

Ada Colau és el principal actiu d’En Comú Podem, però en aquestes eleccions només participa en els actes centrals (obertura de campanya, míting central i cloenda), a més de l’enregistrament del rap. Malgrat ser la líder del projecte, aquesta campanya ha deixat que tot el protagonisme fos per a Jéssica Albiach, la cap de llista, qui fins i tot és la que fa les trucades telefòniques demanant el vot, obviant el capital polític de l’alcaldessa de Barcelona.

Les enquestes no estan sent molt favorables a la formació de Colau. Des que ella es va fer càrrec de l’espai de l’esquerra transformadora, els resultats al Parlament són cada cop més minsos i la seva estratègia ha estat incapaç de superar els registres que van tenir la dupla formada per Joan Herrera i Dolors Camats. Fins i tot va imposar Xavier Domènech el desembre de 2017, malgrat que Joan Coscubiela i Lluís Rabell eren dos dels polítics més ben considerats. Domènech va dimitir i ara es mou en un espai més proper a la CUP i no ha participat en cap dels actes electorals de la formació de la qual va ser cap de llista a les anteriors eleccions catalanes.

Sembla que l’olfacte de Colau li diu que mantenir-se en un segon pla la pot salvar de les conseqüències d’un mal resultat. És l’alcaldessa amb pitjor valoració en el Baròmetre Municipal (tots els líders locals obtenen millor nota que ella), la qual cosa la va posar molt nerviosa, segons expliquen des de l’Ajuntament.

Per això, es mantindria allunyada dels grans focus de la campanya electoral i només ha sortit a la llum per tractar de desmentir les notícies falses que propaga Junts, que té posat el punt de mira en Colau en previsió que els comuns siguin prou febles al Parlament per aturar l’eventual canvi a Catalunya, ja que la formació de Colau és l’única que defensa amb vehemència la formació d’un nou tripartit d’esquerres amb ERC i el PSC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Com és que Colau ha desaparegut de la campanya d’Albiach?”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides