Salut calcula uns 14.000 contagis el 14-F

Argimon eleva la xifra d'afectats pel coronavirus durant la jornada electoral, sumant-hi els contactes, a almenys 70.000 persones

Josep Maria Argimon
Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha xifrat en unes 14.000 les persones que el Departament de Salut preveu que es contagiaran de covid-19 durant la jornada electoral del 14 de febrer. A més, ha dit que, a causa de la votació del 14-F, el coronavirus afectarà entre 70.000 i 80.000 persones, sumant contagiats i contactes d’aquests.

Argimon, que ha aportat aquestes xifres durant una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, considera que seria millor que les persones ja contagiades es quedessin a casa, però també ha admès que tenen dret a anar a votar.

Per la seva part, el director general de Participació i Processos Electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, ha manifestat que és “molt baixa” la probabilitat que, per manca de meses constituïdes, s’hagi d’endarrerir la publicació dels resultats més enllà del 14-F.

En concret, Peña-López ha situat el llindar de l’ajornament de la publicació dels resultats en les 200 o 300 taules no constituïdes, i ha estimat que difícilment se superaran les 10 o 12.

(Visited 209 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari