La televisió que Mediapro va crear per retransmetre el futbol a França tanca definitivament

Téléfoot comunica per correu electrònic als seus abonats que aquest diumenge emetrà els últims partits de la lliga

Micròfon de l'emissora de televisió Téléfoot

Micròfon de la cadena de televisió Téléfoot

Téléfoot, la cadena que va crear la productora Mediapro per retransmetre els partits de la lliga de futbol francesa deixarà de funcionar aquest diumenge dia 7 de febrer. Ho farà després de retransmetre els partits de la jornada 24. L’última transmissió serà la d’un dels partits més esperats cada temporada, el que jugaran a partir de les 21 hores el París Saint Germain (PSG) i l’Olympique de Marseille (OM), a l’estadi d’aquest darrer equip.

Mediapro ha fet arribar als abonats a Téléfoot el següent correu electrònic: “Benvolgut subscriptor, la Lliga de Futbol Professional acaba d’anunciar un acord amb una altra emissora sobre la retransmissió del Campionat de França de futbol de Ligue 1 Uber Eats i Ligue 2 BKT des del dia 25 fins al final d’aquesta temporada. Com ja li hem indicat, el servei Téléfoot emetrà tot el dia 24, inclòs el partit OM-PSG del diumenge 7 de febrer. Ens posarem en contacte amb vostè, per correu electrònic i al nostre lloc web, el diumenge al vespre per mantenir-vos informat de les dades relatives a la finalització del servei, així com de les condicions de cancel·lació de la vostra subscripció, sense que hagueu de contactar amb el servei al client a aquest respecte”. Caldrà veure quina és la reacció dels abonats davant la proposta de Mediapro per reintegrar-los els diners que van aportar per veure uns partits de futbol als quals no tindran accés a partir d’aquest diumenge.

Queda per veure, també, si alguna altra empresa assumeix la retransmissió dels partits de la lliga de futbol francesa mitjançant un contracte nou amb els gestors del campionat. Mediapro, dirigida pels catalans Jaume Roures i Tatxo Benet –dues de les persones més odiades a França en aquests moments- es va fer, quasi per sorpresa, amb els drets per transmetre la major part dels partits de futbol de primera i segona divisió a França per una quantitat a la qual no van poder plantar cara els seus rivals en aquesta adjudicació, Canal+ i Free: 828,6 milions d’euros. Aquesta quantitat s’havia de pagar fraccionada en vuit terminis. Mediapro va fer front als dos primers abonaments -8,5 milions d’euros, el juliol, i 135,1 milions d’euros, el 5 d’agost- però va deixar de pagar el tercer -172 milions d’euros, el 5 d’octubre- i el quart -127,1 milions d’euros, el 5 de desembre. És a dir, devia ja quasi 300 milions a la Lliga del Futbol Professional, la qual cosa posava en perill de fer suspensió de pagaments molts equips i, per tant, el salari dels seus futbolistes. Finalment, Mediapro ha acceptat pagar 100 milions d’euros i donar per trencat el contracte firmat amb la Lliga de Futbol Professional francesa.

“El gran patró català de Mediapro, molt discret aquests darrers mesos davant els empleats de la cadena, centralitza tota la rancúnia”, va escriure L’Équipe dies enrere. “Tenim la sensació que hem estat enganyats”, va declarar a aquest diari esportiu un membre de la redacció de Téléfoot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides