Prohibeixen dir “presos polítics” i “exili” a TV3 i a Catalunya Ràdio

La Junta Electoral de Barcelona entén que els termes s'identifiquen amb determinades opcions polítiques

Instal·lacions de TV3
Instal·lacions de TV3

La Junta Electoral de Barcelona ha tornat a prohibir a TV3 i a Catalunya Ràdio que facin servir les paraules “presos polítics” i “exili”. La resolució ho obliga a partir d’aquest dijous i fins al final del període electoral, encara que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals hi presenti recurs. La resolució que ho prohibeix és conseqüència d’una denúncia de Ciutadans.

Considera que aquests termes s’identifiquen amb determinades opcions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, i argumenta que fer-les servir vulnera el principi de neutralitat informativa que han de tenir els mitjans públics.

La Junta també imposa a llegir part de la sentència en unes franges concretes tant del 324 com dels Telenotícies, en què Ciutadans va registrar que s’havien fet servir les expressions “presos polítics” i “exiliats”.

És la tercera vegada que la Junta Electoral prohibeix aquests termes als mitjans de la Corporació Catalunya de Mitjans Audiovisuals, després que ja dictés resolucions semblants per a les eleccions generals del 21 de novembre del 2019 i les municipals del 28 d’abril del mateix any.

En els comicis del 21 de novembre del 2017, la JEC va prohibir a TV3 i Catalunya Ràdio expressions com “consellers empresonats” o “president Puigdemont”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.