L’Audiència Nacional demana que Ferrusola acrediti la demència

La defensa dels Pujol diu que l'alzheimer que té des del 2018 i la caiguda de l'estiu passat l'impossibiliten declarar

Marta Ferrusola

L’Audiència Nacional ha demanat a la defensa de Marta Ferrusola que aporti la documentació mèdica que acreditaria la seva demència, en resposta a la demanda d’arxivament de la causa contra ella per blanqueig; una causa també oberta contra Jordi Pujol i els seus fills, per aquest motiu. La documentació serà analitzada per un metge forense del tribunal, que també podria visitar Ferrusola personalment.

La defensa al·lega l’accident domèstic que va patir l’agost passat i l’alzheimer que té des del 2018. Cal recordar que el jutge José de la Mata plantejava jutjar-la al costat del seu marit i dels seus fills com a membres d’una organització criminal que a partir de la posició política de la família va acumular un gran patrimoni durant dècades. El novembre passat, la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona considerava que Ferrusola no té “capacitat de judici ni de presa de decisions”.

El 8 de gener un informe mèdic dictaminava que Ferrusola pateix “trastorn cognitiu greu multifactorial”, que no reconeix “de manera consistent els familiars propers” i que articula frases “de contingut incoherent”. El mateix escrit conclou que la dona de Pujol no pot declarar davant d’un tribunal “per incapacitat de comprensió, tant de l’objecte com de les conseqüències, així com d’evocar fets o interpretar la realitat passada o present”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.