Catalunya preveu recuperar el ritme de la vacunació amb l’arribada de 73.000 dosis

Pfizer lliurarà el segon trimestre 75 milions de vacunes addicionals a la UE i AstraZeneca, 8 milions el primer trimestre

Vacunació a l'Hospital Josep Trueta de Girona.
Vacunació a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Catalunya rebrà aquest dilluns 65.520 dosis de vacunes de Pfizer i 8.000 de Moderna, ha informat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que s’ha mostrat confiat que amb aquestes partides Catalunya pugui reprendre el ritme de vacunacions.

Segons ha explicat el mateix Ramentol, l’escassedat de dosis havia obligat a enfocar les vacunacions en l’administració de segones dosis i endarrerir l’administració de primeres dosis, la qual cosa ha alentit el ritme de vacunació inicialment previst.

En qualsevol cas, i malgrat que el pic de contagis de la tercera onada sembla superat, Salut troba necessari el manteniment de les restriccions. Ramentol ha ubicat l’actual situació de la pandèmia a Catalunya en un “altiplà de màxima pressió assistencial”, previ a un pic de presó assistencial que preveu que s’assolirà durant els pròxims dies.

Pel que fa a l’arribada de les vacunes a la Unió Europea (UE), Pfizer i BioNTech preveuen incrementar la seva producció, gràcies a la millora de les seves instal·lacions a Bèlgica, i lliurar 75 milions de dosis més de les previstes a la UE durant el segon trimestre de l’any, a més de complir amb les quantitats pactades corresponents al primer trimestre.

Per la seva part, AstraZeneca, la farmacèutica responsable de la tercera vacuna que obté el vistiplau comunitari, s’ha compromès, després d’un estira-i-arronsa amb la UE, a avançar el lliurament de dosis una setmana i a facilitar 9 milions de vacunes addicionals a les previstes pel primer trimestre. En total, 40 milions, ha anunciat, com “un pas endavant”, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, aquest cap de setmana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.