El PSC proposa ajornar el 14-F al març amb la tutela de la Moncloa

Volen evitar que els comicis es facin al maig o juny i esperen tenir aquest divendres el suport dels altres partits

Salvador Illa amb Miquel Iceta

El PSC proposa a la taula de partits d’aquest divendres on s’ha de decidir si s’ajorna o no el 14-F, que les eleccions al Parlament de Catalunya se celebrin al març, i que la Moncloa garanteixi la seguretat sanitària de la jornada. Així ho ha avançat La Vanguardia.

El PSC espera que la seva proposta generi consens en una data més propera, ja que considera que posar les urnes al maig o al juny no és raonable, ja que les dades epidemiològiques es podrien complicar encara més.

El partit que presideix Miquel Iceta, amb el ministre Salvador Illa de candidat, espera rebre el suport dels altres partits durant la reunió de la taula de demà, que debatrà la viabilitat o no de celebrar les eleccions el 14-F.

A la reunió de demà, el Govern pretén escoltar les propostes dels partits i, si no hi ha consens, prendrà una decisió. El que està sobre la taula és l’ajornament, pendent de fixar la nova data per als comicis que estarà, en qualsevol cas, inclosa en el decret de suspensió que signi el vicepresident Pere Aragonès. De moment, tot apunta cap a un ajornament fins al mes de maig, fins i tot podria ser el juny.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.