El govern català prorroga les restriccions actuals fins el diumenge 24 de gener

D'entre les mesures prolongades, destaca el confinament municipal de dilluns a divendres i el tancament de centres comercials i de botigues de més de 400 m2

El Procicat flexibilitza algunes mesures

L’empitjorament dels indicadors epidemiològics ha portat al govern català a prorrogar les restriccions actuals, que finalitzaven el diumenge 17, una setmana més, és a dir, fins el diumenge 24.

D’aquesta manera, a partir del proper dilluns es mantindrà el confinament municipal els set dies de la setmana, el confinament perimetral de Catalunya i el toc de queda de 22h a 6h.

També es torna a decretar que només  podran obrir els comerços de menys de 400 metres quadrats, tot i que durant els caps de setmana només podran fer-ho els comerços considerats essencials, com són les botigues d’alimentació i les farmàcies.

Altres de les mesures que es prorroguen són el tancament de centres comercials, la prohibició de les activitats extraescolars (tret de les de grups bombolla) i les d’oci, tot i que es permeten les activitats a l’aire lliure. En aquest punt, es permeten les activitats esportives a l’aire lliure i en grups de màxim 6 persones. No obstant això, s’obliga al tancament dels gimnasos.

Pel que fa a bars i restaurants, podran atendre amb un 30% de l’aforament de les 07.30h a les 09.30h i de les 13h a les 15.30h. Cinemes, museus, teatres, auditoris o sales d’exposicions, poden obrir amb un aforament del 50% (sense superar les 1.000 persones i sempre i quan sigui a l’exterior o en un espai ben ventilat).

D’altra banda, els actes religiosos es poden dur a terme si presenten un aforament del 30%, no superen les 1.000 persones i són a l’aire lliure o amb una ventilació òptima.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari