El CDR Adrià Carrasco torna després de tres anys a Bèlgica

Un jutjat de Granollers arxiva provisionalment la causa contra l'activista

Adrià Carrasco
Adrià Carrasco

Adrià Carrasco, l’activista independentista que va marxar a Bèlgica l’any 2018 per evitar ser detingut i haver de declarar a l’Audiència Nacional, ha aparegut públicament aquest dilluns a Barcelona en una roda de premsa amb el seu grup de suport, celebrada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El retorn té lloc després que un jutjat de Granollers arxivés la causa contra aquest membre dels CDR, a qui agents de la Guàrdia Civil van anar a buscar a casa en el marc d’una investigació sobre els talls de carreteres i l’obertura de peatges en la qual se li atribuïa inicialment la presumpta comissió de delictes de rebel·lió, sedició i terrorisme.

Mentre que la Guàrdia Civil no va trobar Adrià Carrasco, una altra membre dels CDR, Tamara Carrasco, va arribar a ser acusada de terrorisme, detinguda i confinada al municipi de Viladecans, però la justícia finalment va absoldre-la del delicte de desordre públic dos anys i mig després de la seva detenció.

El cas va passar al jutjat de Granollers després que l’Audiència Nacional descartés el delicte de terrorisme. Carrasco i el seu grup de suport segueixen atribuint la causa a un muntatge policial de l’Estat per criminalitzar “qualsevol forma de dissidència”. Carrasco també havia afirmat que havia triat “l’exili” perquè a Espanya “no tindria un judici just”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides