Quants milions menys ha ingressat ‘La Marató’ de TV3 en comparació a la de l’any passat?

Recaptació final mostrada pel programa de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el passat 20 de desembre

3,7 milions menys. És el segon any consecutiu que la recaptació de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio disminueix. La que es va dedicar al càncer, el 2018, va recollir 15.068.252 euros. L’any passat, que es va centrar en les malalties minoritàries, va rebre un milió menys i es va quedar en 14.053.915 euros. La del passat dia 20 ha patit una davallada encara més gran. Quan es va acabar el programa, dedicat a la investigació per combatre la Covid-19, la xifra que es va ensenyar a l’audiència era de 10.305.819 euros, 3.748.096 euros menys que la recaptació definitiva del 2019. Encara queden uns dies per fer aportacions i elevar la xifra amb què es va tancar l’emissió televisiva però la quantitat final no sol augmentar massa en aquest període.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va difondre dues notes als mitjans de comunicació per fer balanç de La Marató. En una d’elles es remarcava que l’edició d’aquest any s’havia acomiadat amb “un gran marcador” de 10.305.819 euros.  En l’altre, es destacava l’audiència que havia tingut: “2.293.000 espectadors van connectar amb La Marató, que va fer una quota del 20,3%, un diumenge en què TV3 va liderar amb un 20%”. La mitjana d’espectadors va ser, segons la CCMA, de 354.000 espectadors.

Les raons per les quals La Marató ha perdut una tercera part dels ingressos en relació a la de fa dos anys són, segons fonts consultades per EL TRIANGLE, de quatre tipus: Un, les dificultats per organitzar actes previs i públics arran de la pandèmia de la Covid-19; segon, el canvi de sistema de comunicació de les aportacions, ja que aquest any s’han canviat les centraletes telefòniques amb persones coneguts atenen les trucades per aportacions per Internet, transferències, caixers automàtics i el sistema Bizum; tercer, la destinació dels diners a una investigació que sembla que ja està molt avançada, amb l’existència de diverses vacunes contra la Covid-19 i, quart, el distanciament de bona part de la ciutadania de la televisió i la ràdio de la Generalitat pel seu biaix independentista dels darrers anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Quants milions menys ha ingressat ‘La Marató’ de TV3 en comparació a la de l’any passat?”

  1. O esteu super desinformats o voleu fer creure coses que no són. Les xifres que heu donat de les maratons passades són els diners recaptats al final del total l’edició, quan després del marcador del dia del programa encara es poden fer donatius. Les xifres que es recapten només el dia del programa són molt similars, la d’aquest any (10’3M)per exemple supera la de l’any passat (9’4M). La dada del total de la marató d’enguany és sabrà després del març quan encara es poden fer donatius.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides