LA TEMPTACIÓ DE FER TRAMPES COMENÇA AVUI

Ja circulen ofertes de revenda de signatures i bases de dades entre els precandidats

Aquest és el primer moment de la veritat d’aquestes eleccions en què pràcticament el Barça es juga el seu futur, ja que els experts consideren inevitable que si guanya un president tipus Joan Laporta o Víctor Font serà irremeiable la conversió, total o parcial, del club blaugrana en una Societat Anònima. Qualsevol fallida a la gestió, garantit amb Laporta, que té plans per gastar el que no està escrit, o els descarats propòsits de Font, que fins i tot projecta i anuncia la instauració de càrrecs directius-executius remunerats per començar la transformació, portarien al Barça al col·lapse financer i conseqüentment a la necessitat d’una capitalització efectiva prèvia valoració de determinats actius per a alguna jugada en borsa o a través de fons d’inversió.

El compte enrere comença avui amb el repartiment de les paperetes que els precandidats han d’aconseguir completar amb les dades i la signatura dels socis que els donen el seu suport per defensar la seva candidatura en l’acte de la votació final. Són necessàries 2.257 validades i comprovades per aconseguir la proclamació de les candidatures.

Comencen, doncs, dos processos paral·lels. Un, la competició per marcar la condició de favorits dels que han de acreditar-la davant l’opinió pública amb un nombre important d’avals. I dos, la cursa agònica per arribar al mínim de signatures d’aquests candidats que arriben amb les forces justes, però amb la necessitat de passar el tall després d’haver invertit un gran esforç humà i dinerari. En aquest perillós terreny, uns per donar un cop d’efecte, i altres per no quedar-se fora és quan entren en joc els venedors de signatures, adreces, números de DNI i altres bases de dades que han vingut circulant en altres eleccions, cada vegada més acotats i també més perseguits ja que es castiga penalment l’ús de dades personals no autoritzats. Així i tot, ja hi ha rumors sobre determinats moviments, d’alt risc, de paquets circulants de signatures.

L’altra alternativa és que precandidats amb problemes per reunir les signatures tenen fins avui o fins aquest cap de setmana per renunciar, fusionar-se amb altres precandidats o arribar a un pacte amb algun futur guanyador per després sumar-s’hi. Si la fase final és un període de molts nervis, el que comença ara està obert a errors fatals com el frau i manipulació de signatures. A les eleccions de 2003, aquesta compulsió va fer perdre a Lluís Bassat i Jaume Llauradó les seves opcions de victòria quan el recompte els va invalidar centenars de paperetes falses. La mala imatge per intentar fer trampes els va fer perdre una enorme ​​quantitat de vots.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari