Catalunya vol començar a vacunar el mateix 27 de desembre

La consellera de Salut diu que "la vacuna és segura" i que es vol assolir la immunitat "tan ràpid com es pugui"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que Catalunya començarà la campanya de vacunació el 27 de desembre si arriben aquell mateix dia les dosis, com ha promès el ministeri de Sanitat. En una entrevista a Catalunya Ràdio coincidint amb la Marató contra la covid-19, Vergés ha defensat que la vacuna “és segura” i que es pot parlar “d’un gran èxit” pel fet de tenir-la.

Vergés ha dit que encara no sap qui serà la primera persona a vacunar-se a Catalunya, però ha recordat que “el col·lectiu prioritari són les persones en residències”.

La consellera ha dit que no sap quan s’assolirà la immunitat de grup, però que el seu objectiu és que sigui “tan ràpid com es pugui”. “Nosaltres començarem el primer dia, sí. Si les vacunes arriben el 27, començarem aquest dia”, ha assegurat Vergés.

La vacuna de Pfizer-BioNTech ha de passar l’últim examen de l’Agència Europea del Medicament (EMA) aquest dilluns, i posteriorment la Comissió Europea té previst acceptar-la en temps rècord i començar el repartiment. La campanya de vacunació s’iniciarà a la UE els dies 27, 28 i 29 de desembre.

Vergés ha assegurat que “és normal que la gent tingui dubtes” sobre la covid-19 i les vacunes, però ha remarcat que hi haurà molta informació. Segons Vergés, la vacuna “és una cosa molt positiva, dona esperança que això s’acabarà més d’hora que tard i que els esforços tenen sentit”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides