L’Audiència Nacional processa Boye pel cas del narco Miñanco

Per la seva presumpte participació en dues operacions per introduir droga a Espanya

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont
Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont

L’Audiència Nacional ha processat l’advocat de l’expresident Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, per un suposat delicte de blanqueig de capitals en una organització criminal relacionada amb el narcotràfic. La magistrada María Tardón també ha processat José Ramón Prado Bugallo, conegut com a “Sito Miñanco”, i una quarantena més de persones per la seva presumpta participació en dues operacions per introduir cocaïna a Espanya. Boye, que exercia com a advocat de Miñanco, sempre ha negat els fets.

En la interlocutòria, la jutgessa atribueix als investigats delictes contra la salut pública, amb l’agreujant de notòria importància i comès en el si d’una organització criminal d’extrema gravetat. També blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de documents oficials i tinença il·lícita d’armes.

La jutge considera que “Sito Miñanco” va continuar introduint droga a Espanya malgrat estar complint condemna per narcotràfic a Algesires. Alguns dels investigats van construir un entramat per ocultar els beneficis de la droga. La interlocutòria explica que una de les operacions realitzades per enviar diners va ser interceptada per la policia. En aquest sentit, relaciona Boye i dos advocats més en l’elaboració de documents per recuperar aquests diners.

Puigdemont ha reaccionat a la notícia a través de Twitter: “Tots sabem de què va tot això. Una vergonya, conseqüència de l’enfonsament d’un determinat sector de la cúpula judicial en el fang de la lawfare”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “L’Audiència Nacional processa Boye pel cas del narco Miñanco”

  1. Y la compra de bonos basura por bce… De las hipotecas titularizadas se investigará? El banco vende las hipotecas, después de vender la hipoteca encima se queda el piso con sus immobiliarias y siguen reclamando al hipotecado.. esto está permitido claro por se de ibex35.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides