Les comunitats podran endurir les restriccions durant el Nadal

Podran restringir la mobilitat i fixar nous límits a les reunions, i tot apunta que Catalunya ho farà

GRAF6826. MADRID, 16/12/2020.- El ministro de Sanidad, Salvador Illa (c-d), durante el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, este miércoles. El Ministerio de Sanidad abrirá esta tarde la puerta a las comunidades a que endurezcan las restricciones en Navidad, que por ahora permiten los desplazamientos entre territorios para visitar familiares y allegados, así como los encuentros de hasta diez personas en las fechas más señaladas. EFE/POOL MONCLOA Borja Puig De La Bellacasa SOLO USO EDITORIAL/SOLO DISPONIBLE PARA ILUSTRAR LA NOTICIA QUE ACOMPAÑA

El Consell Interterritorial de Salut ha acordat mantenir el pla de Nadal, però permet que les autonomies siguin “més estrictes” si ho consideren “oportú” i en funció de la gravetat de la pandèmia de la covid-19.

Així, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que les comunitats podran limitar a menys de deu les reunions familiars, restringir més la mobilitat i avançar el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre.

“Es manté el pla de Nadal, però aquells que hagin de ser encara més estrictes poden ser-ho”, ha dit Illa, que ha subratllat que “cal reaccionar a un canvi de tendència que ens preocupa molt”.

El ministre de Sanitat ha afirmat en roda de premsa que “les dades no van bé” i, per tant, les autonomies amb un empitjorament han d’actuar amb “rapidesa”, “agilitat” i “contundència”.

És el que podria fer Catalunya, segons ha donat a entendre el Govern al llarg del dia, per l’augment de la velocitat de propagació del virus per sobre d’1, el que indica que l’epidèmia es troba en expansió. Aquest dimecres al matí el vicepresident, Pere Aragonès, advertia que “moltes famílies no es podran retrobar” per Nadal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides