Un jutjat de Sevilla processa Valtònyc per un pressumpte delicte d’odi contra la Guàrdia Civil

“Mateu a un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne a un, poseu una puta bomba al fiscal d'una vegada”, va proferir el raper en un concert

Valtònyc
Valtònyc

El jutjat de primera Instància i Instrucció número 2 d’Estepa (Sevilla) ha citat a declarar al raper José Miguel Arenas Beltrán, conegut com a Valtònyc, com a acusat d’un pressumpte delicte d’odi contra la Guàrdia Civil per la crida que va fer a atemptar contra els membres d’aquest cos policial en un concert a la localitat sevillana de Marinaleda el 2018.

Després que l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) es personés com acusació particular, aquest jutjat de Sevilla ha dictat auto de transformació del cas en procediment abreviat, fet que posa fi a la investigació judicial i ordena fixar la data per la celebració del judici oral.

Segons un vídeo de l’actuació, el cantant, que es troba fugit a Brussel·les per eludir la presó, va proferir aquestes paraules contra la benemèrita: “Mateu a un puto guàrdia civil aquesta nit, aneu a un altre poble on hi hagi guàrdies civils i mateu-ne a un, poseu una puta bomba al fiscal d’una vegada”.

Aquest col·lectiu ha assegurat en un comunicat que les paraules del raper mallorquí no “s’han d’entendre com a part de la llibertat d’expressió, doncs no es tracta de la lletra de una de les seves cançons, sinó d’una intencionalitat dirigida a un nombrós grup de persones, amb el consegüent risc de que aquest públic les dugués a terme”. També subratllen que les manifestacions de Valtonyc “van expressar de manera delictiva una actitud d’odi irracional contra els guàrdies civils”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Un jutjat de Sevilla processa Valtònyc per un pressumpte delicte d’odi contra la Guàrdia Civil”

  1. Aquest estat franquista encara s’intentarà un codi nou per fer callar a les persones que opinen, escriuen o cantan diferent al líder establert, com poden acusar d’un delicte d’odoi a la GC d’un raper? Millor demanar que assessins a tots el franquistes, com ells fan? Ha han començat a assessinar els 26 milions de persones? A vosaltres ja us agradaria que ens matessin?

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides